Berapa Laju Korang Menaip?

Kalau bab taip menaip ni, tok boleh katakan memang tok hampeh…tak pandai menaip dgn sistematik lansung! Maklumlah bukan belajar pun macam orang dulu2. Tahu menaip pun kerana kenal komputer bermula tahun pertengahan 80an dulu. Terbiasa dengan menaip yang tunggang langgang. Lama2 cepat jugak!! tapi taklah sampai tahap pro 70 perkataan seminit atau smi pro 50 psm. Sekadar sedikit average user dengan 36 psm (biasanya antara 35-40 psm).

Keputusan Ujian Menaip Tok

tok ingat masa kecik2 dulu, ayah tok memang seorang yang mahir menaip..kalau naip tu, guna semua jari yang ada macam die hard “typist”. Dia taip laju, tapi sayang tak sampai kat anak dia mcm tok ni…Kalau ko orang berminat nak uji kecekapan menaip ko orang, tok sarankan lawat blog di bawah ni….Cuba, acu, try, test…laju mana dapat menaip…he2…

http://malaysian-speedtest.10-fast-fingers.com/

Kalau nak tengok rekod menaip ni…lihatlah video youtube ni..




Tu baru laju..Cecah 100psm!! Korang macamana??

Cerita menarik blog ini..:

Subscribe / Share

Article by tokjogho

A simple down to earth guy with great vision to achive what a "Jogho" is all about.
tokjogho tagged this post with: , , Read 27 articles by

4 comments on “Berapa Laju Korang Menaip?

  1. sikit gila dapat tokjogho… seminit dapat 30 patah perkataan..(tak campur yang salah tuh..) hehe
    .-= zik´s last blog ..‘Pamela Anderson dan Dot Dot Dot‘ =-.

  2. dulu zaman duk main IRC, memang aku menaip guna sebelah tangan jer..sampai semua orang pelik dan menegur..maklumlaa masa tu zaman jakun…baru jumpa komp…nasib sekarang dah oke pandai guna dua tangan..kaki je belum pandai..haha

    amu mencapai 225 markah, jadi kamu berada di posisi 403 dari 4482 dalam senarai kedudukan

    Kamu menaip 318 aksara seminit
    you mendapat 46 perkataan betul dan
    kamu mendapat 2 perkataan salah
    .-= DaHLia´s last blog ..Benjy hanya rujuk Internet cara proses syabu!! =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Stats Pelawat

Rakan Blogger

Iklan Sini

  1. Sebarang cerita, idea menarik, soalan, feedback dan komen amat ambo alu2kan.